SMTBw forum

saluran terbaik anda.. Mon Apr 07, 2014 3:35 am

Log in

I forgot my password

Latest topics

» 2003-2004...
Mon Mar 15, 2010 9:00 pm by Lan

» 2004-2005..
Sun Mar 14, 2010 7:54 pm by Key-Ell

» 2001-2002...
Sun Dec 27, 2009 8:31 pm by ::idayu::

» Batch tahun 1998-1999-2000
Fri Oct 09, 2009 10:44 am by syamsul teloi

» Cadangan untuk menggempakkan website nieh..
Sat Feb 28, 2009 4:11 am by jumperz

» NEW Member Introduction Only....
Sat Feb 28, 2009 4:05 am by jumperz

» Tarikh luput tong gas.. Tau ke?
Wed Jan 28, 2009 2:59 pm by barT kinG

» Betul ka ni??
Wed Jan 28, 2009 2:54 pm by barT kinG

» Gambar terbaru~
Wed Jan 28, 2009 2:49 pm by barT kinG

Navigation

VISI SMTBw


"SMTBw menjadi sekolah yang cemerlang dalam bidang akademik, kemahiran(skills) dan kokurikulum, yang mampu meghasilkan lulusan yang boleh berdikari, berkualiti dan berilmu pengetahuan serta tahu menggunakan ilmu untuk kerja yang produktif dan profesional."

MISI SMTBw


"Mewujudkan sistem persekolahan yang terbaik untuk meghasilkan insan yang seimbang dan harmonis yang dapat memenuhi aspirasi dan kehendak agama, bangsa dan negara"

Moderator YM Status(Msg jika ada sebarang masalah)

errorareOdeqzaimoa
v2v

    Betul ka ni??

    Share
    avatar
    errorare
    Moderator
    Moderator

    Male Number of posts : 27
    Age : 32
    Location : Penang
    Registration date : 2008-05-02

    Betul ka ni??

    Post  errorare on Fri Jan 23, 2009 5:00 pm

    Emm cuma nak pastikan, betul ke x??
    Email dari seorang yang x dikenali..

    Tujuan
    email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak
    orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik
    ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak
    sms yang saya dapat... daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap
    lapisan masyarakat.

    untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd.

    Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
    tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
    Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan yang diberikan
    kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia
    hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

    akan tetapi,
    setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya
    sedang berusaha untuk membeli KFC di US. ini adalah usaha yang sangat
    murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai
    idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
    (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

    Pizza Hut
    Kedai Ayamas
    RasaMas Restaurant
    Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
    Region Food Industries (Sos life)
    bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

    tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
    itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi
    kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya
    katakan ini.
    diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
    sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.


    _________________
    Hormati orang lain sepertimana orang menghormati anda jika anda mahu
    dihormati..


    Hormati orang lain sepertimana orang menghormati anda jika anda mahu
    dihormati..

    zaimoa
    Moderator
    Moderator

    Male Number of posts : 19
    Age : 33
    Location : Perak
    Registration date : 2008-05-03

    Re: Betul ka ni??

    Post  zaimoa on Tue Jan 27, 2009 2:40 pm

    errorare wrote:Emm cuma nak pastikan, betul ke x??
    Email dari seorang yang x dikenali..

    Tujuan
    email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak
    orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik
    ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak
    sms yang saya dapat... daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap
    lapisan masyarakat.

    untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd.

    Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
    tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
    Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan yang diberikan
    kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia
    hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.


    akan tetapi,
    setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya
    sedang berusaha untuk membeli KFC di US. ini adalah usaha yang sangat
    murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai
    idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
    (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

    Pizza Hut
    Kedai Ayamas
    RasaMas Restaurant
    Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
    Region Food Industries (Sos life)
    bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

    tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
    itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi
    kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya
    katakan ini.
    diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
    sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.


    Bukan sikit bayar guna nama die kan...
    Sama la... Bagi juga...
    avatar
    barT kinG
    Pelajar
    Pelajar

    Male Number of posts : 20
    Age : 34
    Location : MertaJam hiLL, PearL isLand..
    Registration date : 2008-09-05

    Re: Betul ka ni??

    Post  barT kinG on Wed Jan 28, 2009 2:54 pm

    2la, bnda nk jadi..Mmg rmai KAUM n AGAMA kita yg bkerja dgn KFC..Tapi jika nk dibandingkan dgn pngorbanan sahabat2 Rasulullah SAW pada masa silam, apa la sgt pngorbanan kita nie..So, bnda dh terang2 jd dpan mata..Nk andaikan apa yg kita bagi (beli dgn duit) disamakan dgn sebutir peluru yg menembus sahabat2 kita di Palestin, boleh begitu?? Sad hOpe kLu dh berenti keja, cari la keja yg x brsngkut-paut dgn Israel ke, Yahudi ke..Insya-Allah ada byk lg pluang d luar sana..RFC pun katanya tgh cari pekerja..

    Sponsored content

    Re: Betul ka ni??

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sun May 27, 2018 7:28 am