SMTBw forum

saluran terbaik anda.. Mon Apr 07, 2014 3:35 am

Log in

I forgot my password

Latest topics

» 2003-2004...
Mon Mar 15, 2010 9:00 pm by Lan

» 2004-2005..
Sun Mar 14, 2010 7:54 pm by Key-Ell

» 2001-2002...
Sun Dec 27, 2009 8:31 pm by ::idayu::

» Batch tahun 1998-1999-2000
Fri Oct 09, 2009 10:44 am by syamsul teloi

» Cadangan untuk menggempakkan website nieh..
Sat Feb 28, 2009 4:11 am by jumperz

» NEW Member Introduction Only....
Sat Feb 28, 2009 4:05 am by jumperz

» Tarikh luput tong gas.. Tau ke?
Wed Jan 28, 2009 2:59 pm by barT kinG

» Betul ka ni??
Wed Jan 28, 2009 2:54 pm by barT kinG

» Gambar terbaru~
Wed Jan 28, 2009 2:49 pm by barT kinG

Navigation

VISI SMTBw


"SMTBw menjadi sekolah yang cemerlang dalam bidang akademik, kemahiran(skills) dan kokurikulum, yang mampu meghasilkan lulusan yang boleh berdikari, berkualiti dan berilmu pengetahuan serta tahu menggunakan ilmu untuk kerja yang produktif dan profesional."

MISI SMTBw


"Mewujudkan sistem persekolahan yang terbaik untuk meghasilkan insan yang seimbang dan harmonis yang dapat memenuhi aspirasi dan kehendak agama, bangsa dan negara"

Moderator YM Status(Msg jika ada sebarang masalah)

errorareOdeqzaimoa
v2v

    Tarikh luput tong gas.. Tau ke?

    Share
    avatar
    errorare
    Moderator
    Moderator

    Male Number of posts : 27
    Age : 32
    Location : Penang
    Registration date : 2008-05-02

    Tarikh luput tong gas.. Tau ke?

    Post  errorare on Fri Jan 23, 2009 4:58 pm

    Ramai kat luar sana yang tak tahu. Saya tahu pun dari stokist gas sebab ada insiden yang berlaku.

    Selinder gas yang dah expired tidak selamat diguna dan boleh
    menyebabkan accident. So hati-hati bila menerima selinder gas dari
    penjual gas.

    Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG

    Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut;

    A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06.

    Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun

    A utk March ( Suku pertama ),

    B utk June (Suku kedua ),

    C utk Sept ( Suku ketiga )

    D utk December ( Suku keempat ).

    2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan

    Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006.

    Kongsi message ini dengan rakan-rakan anda. Ia mungkin dapat menimbulkan kesedaran dan menyelamatkan nyawa.


    _________________
    Hormati orang lain sepertimana orang menghormati anda jika anda mahu
    dihormati..


    Hormati orang lain sepertimana orang menghormati anda jika anda mahu
    dihormati..
    avatar
    barT kinG
    Pelajar
    Pelajar

    Male Number of posts : 20
    Age : 34
    Location : MertaJam hiLL, PearL isLand..
    Registration date : 2008-09-05

    Re: Tarikh luput tong gas.. Tau ke?

    Post  barT kinG on Wed Jan 28, 2009 2:59 pm

    Very Happy wOkey, tq 4 ur infO,,balik nti aku check tngok..

      Current date/time is Sun May 27, 2018 7:20 am